01-09-08

La douce France

Omdat jij er niet was stelde M voor om een weekendje ertussenuit te knijpen. Na lang (2 dagen) beraad besloten we om naar la douce France te gaan (ergens tussen Cap gris nez en Cap blanc nez).

Daar aangekomen ons tentje opgesteld (tussen allemaal engelsmannen) en iets gaan eten, gevolgd door een wandelingetje op de dijk. Goede temperatuur, gezellig dorpje (maar de eerste kleine ergernissen kwamen al opzetten : trage bediening, digitaal fototoestel dat niet meer werkte,...).

Na een welverdiende nachtrust, heel vroeg opgestaan omdat we absoluut iets van sport wilden doen. In het toerismekantoor kwamen we erachter dat het niet mogelijk was om te catamaranzeilen, niet mogelijk om te golfsurfen,... Wel om te mountainbiken (hiervoor moesten we wel eerst nog 10 km rijden) en ook om te kayaksurfen. Na een telefoontje kwamen we erachter dat we voor de laatste optie om 14h aan het strand moesten zijn. Dus wij, na nog eens een wandelingetje, naar het strand om te gaan kayaksurfen. Een half uur later nog geen kayak te zien. Ergernis? Nee we besloten (omdat het zo warm was) toch maar gewoon op het strand te gaan zitten en af en toe in het water te springen. Nog eens een half uur later zagen we de kayaks dan eindelijk arriveren, wij dus al geen zin meer en gewoon blijven zitten...

Tegen een uur of 5 terug naar de tent. Een eerste aperitiefje en daarna terug het dorpje in om te gaan eten. Naar het grootste hotel-restaurant van het dorpje (met trouwens het grootste terras). Daar eerst nog een blonde leffe gedronken (want vergis u niet in France hebben ze blijkbaar alle zware belgische bieren). Toen we ons eten wilden bestellen, kregen we de boodschap dat er geen eten werd gegeven op het terras en dat er maar keuze is uit 2 menu's (vreemd hotel-RESTAURANT?). Wij ergens anders heen. Nadat M de plateau van de serveuse tegen haar hoofd heeft gekregen, hebben we toch genoten van onze Moules et frites (8 €, hier in België 21€ zonder een plateau tegen je hoofd weliswaar). Rustig naar de tent aan het wandelen en M kreeg plots een migraine-aanval : Ik doorgelopen tot aan de auto om haar terug te gaan halen. Dus wederom vroeg bedje in en de volgende morgen er weer vroeg uit.

Zondag ben ik wakkergeworden met een zwarer verkoudheid en het plan om niet te laat naar huis te vertrekken. Dus zo gezegd zo gedaan. Tegen elf uur was alles ingepakt en konden we vertrekken. We zijn nog even langs de 2 caps gereden om te genieten van de stilte en van Du vin, du pain et du boursin. En dan op het dooie gemakske naar huis getshoekt. Waar we alletwee toch voldaan en toch tevreden in de zetel zijn geploft.

De fransen hebben volgens mij geen verstand van zaken doen (of misschien is het regio gebonden?), maar ik heb er toch van genoten zo een weekendje weg van alles. Dankjewel M.

10:58 Gepost door Papa Maarten in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

't Is daar mooi, hé, in Cap-Griz-Nez! Vorig jaar zijn we daar ook geweest. Groetjes, hoor!

Gepost door: Leen | 02-09-08

De commentaren zijn gesloten.