15-09-08

2 en daarmee basta

Vorige week dinsdag ben je 2 geworden. Op je verjaardag zelf was je bij je mama (in de kribbe). Ik ben er zeker van dat jullie (jij en de andere kinderen) in de namiddag een lekkernij zullen gekregen hebben.

Nu je 2 bent, ben je je heel bewust van wat je zelf wilt en wat van jou is. Je wijst steeds met je vingertje naar je borst als je weet dat je het gaat krijgen of dat iemand anders er niet mag aankomen. Je loopt in je kamer, in de living (en eigenlijk overal in ons huisje) alsof jij de koning bent. Je zit van lengte en gewicht net onder het gemiddelde, maar ik denk dat je qua begrijpen, spreken en doen toch een beetje voor staat.

Ik geniet er nog steeds het meeste van als je je zacht tegen me aanvlijt op zoek naar een beetje troost of genegenheid. Je geeft nog steeds heel graag zoentjes (ik krijg ze ook graag), maar toch al minder als vroeger.

Het speelgoed waar je het liefste mee speelt, is echt jongensspeelgoed : auto's, tractors, vliegtuigen, vrachtwagens, fietsen, ballen,... Maar soms komt er toch ook een heel zorgende Arno naar boven : dan loop je met een kleine buggy door het huisje en dan moet iedereen stil zijn voor de baby, of je neemt de borstel en begint de gang te kuisen.

Voor mij ben je ondertussen heel verstaanbaar, alhoewel je de woordjes nog niet echt mooi articuleert. Je begint stilaan zinnen te maken (zoals papa zit of pak boek). Het laatste nieuwe woordje is 't dak en dan wijs je naar boven. Je hebt vorige week ook leren fluisteren en daar geniet ik ook met volle teugen van (als je naast mij zit en ik al fluisterend :"Jij bent mijn dikke vriend", dan krijg ik een gefluisterde maar kordate : "Ja, vjiend")

Ik denk wel dat je een aartje naar je vaartje hebt, want je kan ook lange tijd voor de tv hangen (naar Muis of Bumba aan het kijken) en als je niet meer kan stilzitten dan ben je een brok energie die op exploderen staat.

Ik vind het toch steeds erg dat ik je moet wegbrengen en dat je niet altijd bij mij bent, maar ondertussen zie ik je toch al redelijk vaak (dit jaar naar school gaan hoe zal dat verlopen?). Ik weet ook niet hoe jij het ervaart (vind je het erg dat je steeds over en t weer moet, ken je gewoon niets anders?).

In elk geval wens ik je een hele gelukkige verjaardag en een hele dikke zoen van je papa (wacht maar tot ik hem kan geven)

16:21 Gepost door Papa Maarten in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.