19-08-09

Een deugddoende vakantie

Na bijna 3 jaar voor de eerste keer echt op gezinsvakantie. Wij naar het verre verre land waar opa woont. De lange afstand afleggen met de auto was helemaal geen probleem (hoewel ik misschien anders had verwacht). Eens daar aangekomen was je heel blij om omamoetje en opa terug te zien.

Onze eerste dag daar zijn we naar een kasteel gaan kijken, waar je het meest onder de indruk was van de gewelven binnen en de herten die er rond zaten maar niet zo zeer van de kanonnen en het uitzicht. Daarna nog even op een speeltuintje gezeten met een heel hoge schuif af.

De tweede dag zijn we het thuisstadje van opa gaan bezoeken. Enorm mooie geveltjes, gezellige sfeer, mooi weer.

Naar de meest toeristische trekpleister van deze stad gingen we op dag 3. Eerst moesten we een stuk langs de Rijn wandelen, om dan nog over een spoorwegbrug(je keek je ogen nogal uit toen er een trein passeerde), uiteindelijk te arriveren aan de grootste waterval die ik ooit heb gezien. Helaas was het een overrompeling van de toeristen...

De dag erna, toch maar eens een rustdag inlassen. Rustig liggend op bed, kwam je plots op mij gesprongen, opa kwam binnen en droeg je op om eens aan mijn borsthaar te trekken. Wat volgde op een duidelijke : "Nee opa dat mag niet !". Maar toen hij de kamer uitliep zag ik je kapoenegezicht verschijnen, waarop ik zei :" Pas op Arno want als jij aan mijn borsthaar trekt, zal ik eens in uw borstjes knijpen. Waarna je toch 5 minuten, met een heel verwonderd gezicht, naar je borst keek, om dan te concluderen : "Nee papa, Arno heeft geen borstjes !"

Opstaan en terug in de auto stappen : we gingen een hele rondrit in de streek doen. Eerst naar een berg, waar we met een groene "Pift" (lees Lift) naar 2500m naar boven werden gebracht. Eens boven had je geen tijd om te genieten van het uitzicht, want je wou zo snel mogelijk terug in de Pift. Terug in de auto, maar deze keer op weg naar de Bodensee. Het water was heel koud, maar het was toch een zeer aangename verfrissing op deze hete dag. Dus enkele uurtjes gezwommen, gespeeld, gerust,... Hier heb je trouwens voor de eerste keer in je leven een echte zeppelin zien vliegen (ik ga niet liegen, ik denk dat het voor mij ook de eerste keer was).

Op naar het volgende avontuur. Met zo'n toeristische boot de Rijn afvaren tot in Stein am Rhein (een Middeleeuws stadje). Toen onze boot een brugje onderdoor moest, gingen onze ogen ver open... Het dak van de boot ging automatisch naar beneden, omdat we er anders niet onderdoor geraakten. Aangekomen in SaR ben je samen met omamoetje op zo een kleine (maar wel echte) stoomtrein gegaan.

De voorlaatste dag hebben we weer een beetje gerust en 's avonds nog een wandeling gedaan in het bos, langsheen een fitometer (en ik denk dat die wel een beetje zwaarder is, dan de fitometers in België).

De laatste dag toch nog een beetje rusten voor we de lange huisrit inzetten.

Thuisgekomen was het terug naar de orde van de dag : werken in de tuin, ons nieuwe tuinhuis dat geleverd werd (en volgens jou moeten we nu nog speelgoed kopen voor in het tuinhuis). 's Morgens vroeg klom je op mijn rug en nadat ik een luid protje had gelaten kwam je heel lief vragen : "Papa ? Moet je kaka doen ?" We moesten ook nog langs de notaris en nadat we gezegd hadden dat je daar heel stil moest zijn, ben je heel braaf op een stoel gaan zitten en met je autootje aan het spelen geweest. Het enige geluid dat je gemaakt hebt was al fluisterend vragen : "Kakijken (=M) papieft (=Alsjeblieft) maken?" wanneer je autootje kapot was.

Je hebt dit weekend ook nog met een ijzeren kniptang in mijn bil geknipt, toen we samen in de tuin aan het werken waren.

Je bent ontzettend groot (veel te snel) aan het worden en het babietje is er al bijna helemaal af.

Toen we je bij je mama afzetten, zei M dat ze je heel hard zal missen de komende 2 weken, waarna jij heel bezorgd en teder een knuffel gaf en zei : "Kakijken, ik om sevvens (hoor ik niet zo graag, maar ja) terug..."

Dikke zoen mijne man en tot binnenkort.µ

P.S. : De foto's volgen

14:44 Gepost door Papa Maarten in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.